Aktiviteter –  Något för det flesta

Sportvagnsträffen är en heldag med aktiviteter som vi hoppas passar de flesta. Förutom alla fina sportvagns och entusiastbilar finns det mycket att se och njuta av. 

Vad vore Sportvagnsträffen utan Åke Brunnegård  med sin fina Porschetraktor, alltid lika populär hos de yngre att få ta en tur med Åke. Samma gäller för skepparen Conny Svensson och hans ångbåt som kör turer hela dagen på Torpasjön om vattennivån tillåter

Som vanlig kommer vi att hylla några jubilerande sportvagnar  Vi återkommer med info.

Sevärd är också entusiastbilparkeringen. Du som inte har en sportvagn men kör någon trevlig entusiastbil, gammal eller ny spelar ingen roll men något utöver det vanliga är välkommen till denna utställning.

Som sagt mycket att se och göra.

Jan Tromark

TromarkJan ”Janne” Tromark, känd från Eurosport, är en van presentatör och berättarröst. På 80-talet började han på Kanal 5 som kommentator i motorsportsändningar och har fortsätt vidare till TV3, Tv4 och Eurosport. Under Sportvagnsträffen är Jan en flitig programannonsör som håller ordning på hållpunkter för dagen. Finurligt intervjuar han bilägare och presenterar bilar som dirigeras upp på podiet. Han brukar också kunna bjuda på en och annan intressant anekdot från sitt yrkesliv.

Årets tema Franska Sportvagnar

Information kommer om vilka bilar vi kommer att visa. 

Åktur med Porsche-traktor

Det är något visst med ljudet från en traktor. Åke Brunnegård har samlat på traktorer sedan barnen flyttade hemifrån och idag har han så många att han tappat räkningen. På Sportvagnsträffen kör han varje år en röd Porsche-Diesel Junior från 1959, till barns (och vuxnas!) stora glädje. Åkturen med Åke och hans traktorkärra är en dryg kilometer lång och går runt utställningsområdet på Hofsnäs.Porschetraktor på Sportvagnsträffen

Flyguppvisning

I år har vi nöjet att om vädret tillåter få en överflygning av två klassiker från tillverkaren de Havilland. Peter Dorbell kommer i en Tiger Moth från 1934 och Pär Bergqvist i en Chipmunk från 1950. Här kommer vi att kunna se utvecklingen från 30-talets dubbeldäckare till 50-talets Chipmunk  som mer liknar dagens plan.

 

 

 

 
Rovers V8 fyller jämt

Rovers klassiska V8 motor dyler 50 år. Denna motor har betytt mycket och finns i en rad bilar från Rover men även i flera sportvagnar som Morgan, TVR, MG med flera. En utställning med bilar där Rovers klassiska V8 finns under huven.

 
Bilföretag ställer ut

Flera bilföretag visar upp sina modellprogram och du som söker en klassiker har möjlighet att se något av vad som erbjuds. mer info kommer

70-tal Sportvagn-Design-Mode

Förra årets mycket uppskattade utställning Sportvagn-Design-Mode upprepas i år men nu med 70-talet som tema. Designföremål, möbler, inredningsdetaljer och mode presenteras tillsammans med sportvagnar med unik design från denna period. Läge för en riktig nostalgitripp.

Utställningen genomförs i samarbete med Textilmuseet Borås och Antikt i Limmared och med stöd av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

Klubbar i fokus

I år har vi två klubbar i fokus. Växjö Sportvagnsklubb som i år fyller 40 år och Karlstads Sportbilsvänner. Klubbarna får särskilda uppställningsplatser och möjlighet att marknadsföra sig och sin verksamhet lite extra. Man får även en programpunkt från scenen.

 

 

 
 
 
 
Ångbåtstur

ångbåten sportvagnstraffenSkeppare Conny Svensson tar dig med på utflykt med sin S/S Ninna, en sex meter lång och två meter bred ångbåt. Turen går över Torpasjön precis intill Hofsnäs Herrgård. Connys intresse började med att bygga ångmaskiner för modellbåtar men utvecklades 1997 till att bygga en fullskalig träbåt, då S/S Ninna blev färdigställd.

Företagspark

Alltifrån verktyg och bilvårdsprodukter till däckutrustning. I Sportvagnsträffens sponsor-park hittar du företag relevanta för träffen som visar upp såväl verksamhet som förträffliga specialerbjudanden. Vi försöker att varje år variera utbudet av företag.Foretagsplats Verktygsboden

Hofsnäs Herrgård

Hofsnäs Herrgård är en stor del av Sportvagnsträffen och tillika viktig samarbetspartner, då de är träffens enda matleverantör. Hofsnäs Herrgård ger en kulinarisk resa genom Sjuhärads gårdar och natur. Förutom café och middag erbjuder även Hofsnäs catering, affärsluncher och konferenser. Under Sportvagnsträffen serveras mat inne på cafeét samt att det finns ett fika-tält ute på utställningsområdet. För frågor om servering 0325-40321 eller maila till info@hofsnas.sesportvagn-3434