Klubb i fokus – Skaraborgs Sportvagnsklubb

By 25 juli, 2015Allmänt

Ett av vår återkommande inslag är att vi presenterar och bjuder in olika Sportvagnsklubbar. I år är en av klubbarna Skaraborgs Sportvagnsklubb. En klubb som deltagit i Sportvagnsträffen under i princip alla år. Vi gläder oss åt att kunna ge denna aktiva klubb lite extra publicitet och utrymme.

Lite kort om klubben:
Klubben bildades 1961 och hade under många år 50-60 medlemmar.
Med få aktiviteter blev det en stagnation. 2008,  var vi 7SSVK9 medlemmar. 2008 började träffarna på Holgers i Norra Lundby, omkring nio varje sommar och fram till 2014.
Dessa träffar och andra aktiviteter bidrog till att medlemsantalet ökade. Och det har inte bara varit träffar om och med bilar. För att locka inte bara herrarna, har vi också haft andra studiebesök, som ostprovning mm.
Bara i år blir det omkring 40 aktiviteter totalt, om vi också räknar med andra bilträffar, som Tjolöholm, Halmstad, Västervik och Hofsnäs. Många gillar vår blandning av bilar, allt från Trabant till Ferrari och man behöver inte ens ha någon entusiastbil för att vara med. Det räcker med som det står i stadgarna, bilintresse
De tre senaste åren har vi ökat medlemsantalet med drygt 80 varje år och är idag 443. Mer info på  www.sportvagn.com