Arrangörerna

Sportvagnsträffen engagerar ett 40-tal hängivna volontärer och runt tio viktiga samarbetspartners. Huvudarrangören bakom arrangemanget är föreningen Motorevenemang Sverige som drivs av Roland Haraldsson, Automobilia och Lars Edwardsson, Verktygsboden.

Lars Edwardsson

Har i sitt sportvagnsstall en Jaguar XK120 1952, Jaguar E-type 1967, Jaguar XK8 2010 och en Aston Martin DBS Vantage 6 1969.

Varför kör du sportvagn?
”När våren kommer och fåglarna kvittrar vill jag ut och köra. Älskar att köra öppet (även när det regnar!) – frihetskänslan och vinden som viner i håret, det som finns.”

Varför Sportvagnsträffen?
”Det är mycket jobb, men vi har väldigt roligt när vi arbetar med Spotrvagnsträffen. Vi träffas ett par gånger om året för att köra tillsammans. Det är ett sätt att umgås, inspireras och få idéer. Sedan älskar jag Hofsnäs. Vägen ut dit är fantastisk att köra och jag tar ofta med utländska gäster dit.”

Ditt bästa sportvagnsminne?
”Det var längesedan nu, men när jag köpte E-typen tog jag den från Göteborg ner till Skåne när jag skulle dit i jobbet. Jag ville testa om den fungerade. Det ösregnade och jag låg på E20 hela vägen men det är en händelse jag ofta tänker på.”

Roland Haraldsson

Kör en Morgan +4 1953.

Varför kör du sportvagn?
”Vet egentligen inte var det kommer ifrån, men när jag var 16 år var det helt klart att jag skulle ha en sportbil när jag fyllde 18 år. Jag och min bror åkte och för att kolla in en Riley, som vi egentligen inte visste något om. Bilen var dock inte till salu, men det var istället en Morgan. Jag var ”såld”, eller rättare sagt Morgan köptes. Jag har fortfarande kvar min Morgan som jag köpte när jag var 17.”

Varför Sportvagnsträffen?
”Man träffar så fantastiskt trevliga människor som har samma intresse. Både vi som hjälps åt att göra Sportvagnsträffen till vad den är (för det är många som bidrar), men även alla som besöker oss.”

Drömbilen?
”Morgan är fortfarande min drömbil. Men lite italienskt i form av Maserati har smugit sig in som intresse och i garaget.”

Gubbgruppen

Förutom Lars och Roland så har en arbetsgrupp jobbat sedan förra träffen med planering, finansiering och allt annat. Från vänster Lars, Dan Andersson, Roland, Bengt Eriksson, Kenneth Andersson och Göran Nilsson. Saknas gör Johan Laduvall.