Aktiviteter 

Det händer mycket under dagen. 200 bilar startar rallyt från Verktygsboden i Borås för att köra till Crea Diem Bokcafé i Od för ett fika/lunchstopp. Målgång i Ulricehamn ca 13.00.

Vid starten i hos Verktygsboden i Borås

Butiken och sekretariatet har öppet från kl 8.00.  Första start för deltagare i rallyt sker 9.00. Bilarna presenteras av Peter Sundfeldt innan de kör iväg för 16 mil på härliga småvägar. Bilarna ska ha startat före kl 11.00. Flera fina erbjudanden i butiken och bandet Hej och med Peter underhåller.

Lunchuppehåll hos Crea Diem Bokcafé i Od

Rallybilarna kör till Od för uppställning och paus hos Crea Diem Bokcafé. Här finns möjligheter till fika eller lunch för såväl deltagare som publik. 

I Ulricehamn

Sportvagnar och entusiastbilar kan ställa ut från kl 12.00på grönområdet i Ulricaparken. Ingen anmälan. Som vanligt har vi en avdelning för sportvagnar och gran turismos samt en för övriga entusiastbilar. Ingen för ny ingen för gammal. Vi räknar med stor uppslutning så vår devis ”trångt men trevligt” kommer säkert att stämma.

Mazda Miata 30 år. Vi firar att Mazda MX5 mer som känd som Miata fyller 30 år. Tillsammans med Miata Club of Sweden hyllar vi på olika sätt denna ikon. 

Flera bilklubbar ställer ut och Frivilliga Automobilkåren visar spännande fordon. Man kan ta en ångbåtstur på Åsunden och det överflygning med klassiska flygplan om vädret tillåter.

Målgång för deltagarna i rallyt från ca 13.00 som finns uppställda fram till prisutdelningen som äger rum ca 16.30

I Ulricehamn pågår Smaka på Ulricehamn med möjligheter till massor av smakupplevelser. 

Pumphuset är öppet för visning och är väl värt ett besök. Bilia visar nya modeller av BMW och Cooper.

 

 

 

 

Mazda Miata 30 år

Vi firar denna sportvagnsklassiker som ny fyller 30 år. Tillsammans med Miata Club of Sweden ska vi se till Mazda MX5 uppmärksammas. Alla som har en Miata är välkommen till vårt utställningsområde i Ulricehamn från kl 12.00. Det kan bli ”Sportvagnträffenrekord” i antal MX5.

 
Flyguppvisning

Om vädret tillåter blir det en överflygning av två klassiker från tillverkaren de Havilland.  En Tiger Moth från 1934 och  en Chipmunk från 1950. Här kommer vi att kunna se utvecklingen från 30-talets dubbeldäckare till 50-talets Chipmunk  som mer liknar dagens plan.

 

 

 

Bilföretag ställer ut

Vår sponsor Bilia Group som visar såväl BMW som Cooper. Missa inte att kolla in nya BMWZ4

Pumphuset öppet för visning

Det vackra pumphuset på bilden ovan är öppet för visning. En unik byggnad från 1914 som är en teknisk sevärdhet väl värt ett besök.

Klubbar ställer ut

Sportvagnsklubben Göteborg och Sportvagnssällskapet i Jönköping är två av klubbarna som ställer ut i Ulricehamn. Som alltid när dessa klubbar medverkar är det en härlig blandning av sportvagnar som visas upp. Club Corvette Sweden är en aktiv klubb och räknar med att komma med minst 30 bilar. Classic Mustang Club visar upp såväl klassiska Mustangen från 60-talet till senare modeller.

Ångbåtstur

ångbåten sportvagnstraffenSkeppare Conny Svensson tar dig med på tur med sin S/S Ninna, en sex meter lång och två meter bred ångbåt. Ninna ligger vi bryggan till Kallbadhuset. Connys intresse började med att bygga ångmaskiner för modellbåtar men utvecklades 1997 till att bygga en fullskalig träbåt, då S/S Ninna blev färdigställd.