Om Sportvagnsträffen

Sportvagnsträffen på Hofsnäs Herrgård är ett återkommande endagsevenemang som lockar mellan 400 och 500 sportbilar varje år, till över 4000 besökares stora glädje. Storslagen miljö, en bred samling sportbilar, gott värdskap, annorlunda aktiviteter och ett unikt prisbord gör Sportvagnsträffen till Sveriges trivsammaste bilträff.

En Bugatti från 20-talet, en 60-tals MG eller splitter ny Porsche. Till Sportvagnsträffens utställning välkomnar vi alla bilar, oavsett årsmodell, fabrikat eller skick. Så länge det rör sig om en sportbil. Våra riktlinjer kring vad som är en sportbil eller inte, hittar du här. På området finns också en uppskattad entusiastbilsparkering.

Förutom skinande lack, glänsande krom och mullrande motorer visar Sportvagnsträffen upp en rad aktiviteter och upplevelser för både deltagare och publik. Både på land, på sjön och i luften. Ångbåtstur och flyguppvisning är några exempel på aktiviteter.

Sportvagnsträffen är gratis för utställare och besökare. Utställare får också gratis fika och en lott med chans att vinna produkter från Verktygsbodens stora prisbord för 30 000 kronor. Sportvagnsträffen drivs som ekonomisk förening utan vinstsyfte. Det viktiga för oss som arbetar med Sportvagnsträffen är inte att vara jättestora, utan jättebra. Målet är att vara en unik och personlig bilträff, där likasinnade får mötas. Ett utflyktsställe dit folk längtar bara för att det är så roligt med sportvagnar – vare sig man kör dem eller bara vill titta på dem.

Så började det
När Sportvagnsträffen drog igång 2006 fanns det ingen riktig mötesplats där folk som gillar sportbilar, oavsett stuk och stil, kunde träffas. Träffarna var antingen bundna till klubbarna eller till olika Classic-träffar. Sportvagnsentusiasten Roland Haraldsson ville ändra på det och istället skapa en träffpunkt med flera olika bilar. En bilträff som inte bara tilltalade nörden utan hade något även för vanlig publik.

Tillsammans med de goda vännerna – och tillika sportvagnsentusiaster förstås – Kennet Svensson och Lars Edwardsson testades idén. Träffen lades på Hofsnäs Herrgård som passande nog kunde ingå i ett större projekt, som Roland var involverad i, vars mål var att främja landsbygden. Konceptet blev en fullträff redan från start.

Idag är Sportvagnsträffen en väl inarbetad tradition. Träffen är ett av Tranemo kommuns största event och en fest för hela familjen.

Detta är en av Sveriges bästa sportbilsträffar. Välorganiserad, belägen på en vacker plats och väldigt bra urval av bilar.

Besökare

Helt klart en av de bästa träffarna. Tydlig inriktning på sportbilar, nya och gamla, med olika teman varje år. Kliniskt fri från kromade 50-talsbilar och krimskrams. Dessutom mycket vackra omgivningar.

Besökare

Detta måste vara en av landets största samlingar av sportbilar. Bredden är jättestor. Man får se allt från de mest udda exemplaren till de verkligt exklusiva klassikerna.

Besökare

Sportvagnsträffen är ett mycket trevligt arrangemang som Automobilia och Verktygsboden håller i. Och platsen är perfekt vald.

Besökare

Vi ser redan fram emot nästa år

Besökare