För bilutställare

Varmt välkomna till Sportvagnsträffen. Här finner du som bilutställare information om vad som gäller för dig under dagen.

Du som kommer med sportvagn måste anmäla dig men kommer du i en entusiastbil kan du komma utan anmälan. Aktuell och viktig info för dig som har anmält dig och din sportvagn finns här

Sportvagn och Gran Turismo?

Vad är det för skillnad på sportvagn och sportbil? Ingen alls givetvis. För att delta i Sportvagnsträffens utställning gäller dock regler för vad vi anser vara en sportbil eller gran turismo. Läs mer om det här. Har du frågor eller synpunkter kring detta, kontakta gärna Roland, roland@sportvagnsträffen.se

Utställningsområdet
Insläpp till utställningsområdet sker mellan 08.30 och 10.00. Räkna med en viss köbildning. De 150 första sportvagnarna får en goodie bag, med bland annat bilvårdsprodukter från Hagmans och en tidning från Nostalgia.  Vi bjuder också på kaffe och fralla  mellan 08.30 och 10.30 två personer per sportvagn.

För klubbar som kommer med flera bilar ser vi helst att ett representativt urval parkeras tillsammans och övriga i den ordning man blir anvisad. Vi är av den uppfattningen att publiken tycker bättre om en blandad utställning än 20 liknande bilar/modeller på rad. Om du absolut måste lämna utställningen innan klockan 16.00 så säg till funktionärerna så att du får en lättillgänglig plats.

Våra funktionärer gör sitt bästa för att få en bra uppställning av bilar så vi ber er därför respektera deras anvisningar. Vet du med dig att din bil läcker olja är vi tacksamma om du tar med dig något att lägga under bilen för att samla upp droppet.

Prisutdelning
Varje år bidrar Verktygsboden med ett gigantiskt prisbord, värde 30 000 kronor, som lottas ut till utställande sportvagnsdeltagare. En lott per bil. För att delta i utlottningen måste du ha kommit före klockan 10.00 och närvara vid dragningen som äger rum ungefär klockan 15.20-16.00. Din lott får ej överlåtas.

Entusiastparkering
Området på Hofsnäs är uppdelat i två delar. Ett sportvagnsområde för uppställning av sportvagnar och ett område för övriga entusiastfordon. Alla uppställningsområden är lika publikvänliga och välbesökta. Entusiastbilar/ägare till entusiastbilarna deltar inte i Verktygsbodens prisutlottning. Dock finns det andra priser för entusiastbilarna.

Boende
Runt Länghem, Borås, Ulricehamn och Tranemo finns en mängd alternativ för boende. Enklast är att du vänder dig till Tranemo, Ulricehamns eller Borås Turistbyråer. Stanna gärna över helgen, Sjuhärad har mycket att erbjuda.

Bilcruising
Sportvagnsträffen anordnar inga egna bilturer eller korteger. Däremot vet vi att det är många som anordnar interna bilturer till/från Sportvagnsträffen. Hör gärna med sportvagnsklubbarna eller kika runt på forum om det är folk i din närhet som åker i samlad trupp. Om intresse finns, sätter vi gärna folk i kontakt med varandra. Hör av er i så fall.