Viktig information för dig som ska köra  rallyt!

Sex dagar kvar till Sportvagnsträffen Rally

Du som inte redan beställt fika eller mat.

Vi ger alla ytterligare lite tid att förbeställa fika eller lunch i Od. Förbeställ genom att gå till

https://sportvagnstraffen.se/boka-fika-mat-pa-creadiem/

Trångt med trevligt

Detta är lite av vårt ledord. Det är 200 bilar som ska köra rallyt och 400 personer som ska träffas och trivas. Det kommer att bli lite trångt men trevligt eller egentligen trevligt men trångt.

Vid starten, vi har gjort vårt bästa med att planera uppställning av bilarna men var beredd på att det kan bli lite kö. Det kommer att bli lite kö när ni ska hämta ut är starthandlingar och när ni ska hämta kaffe och fralla, kolla i butiken och genomföra tävlingsmoment 1. 

Vi öppnar 8.00 och första start är 9.00

Vi startar bilarna med ca 30 sekunders mellanrum vilket gör att från första till sista bil tar det ca 1 tim 40 min. Starten sker inte i startnummer ordning. 

Nu håller vi alla tummar för att vädret ska bli bra.

Välkommen!

Slutinstruktion

Tack för att du anmält dig till att köra Sportvagnsträffen Rally 2019. Vi hoppas alla ska få enen riktigt trevlig dag med sportvagnen i centrum. Vi vill skapa en märkes- och prestigelös mötesplats där entusiaster möts och trivs oavsett vilken sportvagn eller Gran Turismo man kör. Läs instruktionen nedan, uppdateringar och ändringar skickas ut samt läggs upp på

Startplats Verktygsboden Starten sker vid Verktygsboden Källbäcksrydsgatan 1, 507 42 Borås. För bilar som kommer från Borås kör Källbäckrydsgatan rakt fram förbi Verktygsboden och kör runt i rondellen vid Lages Motell och tillbaka till Verktygsboden. Följs sedan anvisningar från funktionärer. Incheckning ska göras och handlingar, roadbook och startkort, samt nummerskylt ska vara uthämtade senast kl 10.00. Sekretariatet öppnar 8.00 och finns i tält vid ingången.

Verktygsboden bjuder på kaffe och fralla. Alla deltagare får en goodybag per bil.

Före start

Hämta ut handlingar mellan kl 8.00-10.00 i sekretariatet i tält vid ingången till butiken, Roadbook, startkort och nummerskylt. Läs igenom regler och instruktioner som finns i Roadbook, Montera nummerskylt på bilen. Fyll i startnr och namn på startkort.

Genomför tävlingsmoment 1 i butiken 

Första start sker kl 9.00 Start sker inte i startnummer ordning. Följ funktionärernas instruktioner. Banan är ca 160 km på belagda vägar och följ anvisningarna i Roadbook för att ta dig runtrallyslingan. Respektera gällande trafikregler, kör med omdöme och hänsyn. Njut av härligasportvagnsvägar

 

Fika – Lunchstopp

Fika och lunch är i Od hos Crea Diem bokcafé. Det kommer att bli trångt vid uppställning av bilarna så vi ber dig följa funktionärernas instruktioner och ha överseende med ev problem vid ut och infart. Trångt men trevligt!

I Sockengården och utomhus vid Sockengården finns möjlighet att köpa kaffe och bakverk, och smörgåsar samt lättlunch. Sockengården är första stora byggnaden vid parkeringen. För att det hela skall gå så smidigt som möjligt med stort antal deltagare i Sportvagnsträffen under en relativt kort fika- / lunchstopp behöver vi förbeställning från alla deltagare i rallyt om val av möjlighet att fika/äta lunch. 

Menyalternativ

 

  1. Fika.                       (Styckpris)

Kaffe/the – Hembakat; Bakverk, Bröd och Gäseneost & Marmelad

  1. – Grillmeny.              (145 kr)

Galtholmen gårdsbutik grillar och serverar lokalproducerad grillad korv, med Redvägs surdegsbröd, och coleslaw därtill. Kaffe och hembakad kaka.

  1. – Gulaschsoppa       (155 kr)

Gulaschsoppa med hembakat bröd. Bordsvatten därtill. Kaffe och hembakad kaka.

 

OBS! Menyalternativ måste bokas i förväg, omgående absolut senast 20 aug på startsidan

Ev. avbeställning av menyalternativ, senast torsdagen 29 aug till info@creadiem.se

Crea Diem Bokcafé & Utställningslokaler

Missa inte att gå in på Bokcaféet och ta del av det unika utbudet av böcker, se utställningar i intilliggande Stugor som Ryggåsstugan och Utställningslokalen intill. Ods Medeltida kyrka, en mycket vacker kyrka och kulturoas, har också öppet för besök.

 

Övrigt

Toaletter finns i Sockengården, i entrén och en trappa ned. Toalett finns även vid kyrkans parkering.

Genomför tävlingsmoment 2

För att bilar inte ska vara i mål i Ulricehamn före kl 13.00 får ingen bil göra omstart före ca kl 11.30 Följ funktionärernas instruktioner

 

Målgång Ulricehamn

Infart mot centrum sker söderifrån på v 157 följ pilar. Vid Grodparken passeras målportalen även om du egentligen inte slutgiltigt gått i mål. Vissa bilar kommer att bli presenterade för publiken. Följ pilar och kör ned till målområdet och genomför tävlingsmoment 3. Ställ upp bilen på anvisad plats. Gå till sekretariatet svara på ”skiljefråga” och lämna in startkortet.

För att ha genomfört rallyt måste alla bilar genomfört tävlingsmoment 3 senast 15.45

 

Målområdet med utställningar

Vi hoppas på att många sportvagnar kommit till vår utställning där flera klubbar ställer ut. Här finns även vår sponsor Bilia och Frivilliga Automobilkåren med flera. Restaurang Bryggan finns alldeles i närheten med såväl mat som fika. I Centrum pågår Smaka på Ulricehamn med massor av aktiviteter.

Prisutdelning och utlottning

Prisutdelning och utlottning av presentkort på däck värde 10 000 kr från Bribos. Alla som fullföljt rallyt deltar i utlottningen. Vi lottar även ut 10 helårsprenumerationer på Nostalgia el Bilsport. Prisutdelning vid scentältet ca 16.30

Om något händer

Om problem med bilen uppstår under rallyt finns uppbackning av såväl kunniga tekniker som vår följebil från Viking Bilbärgning. Ring Rickard på 073-070 78 05

 

Avbruten tävling

Måste du av någon anledning bryta tävlingen ring vårt sekretariat på 072-245 10 90

Rallyt körs på allmänna vägar och gällande trafikregler måste följas. Kör med omdöme och njut av din sportvagn på härliga vägar.

Regler

Mer detaljerade regler finns här

Ulricehamn

Vi samarbetar med Turistbyrån i Ulricehamn och Ulricehamn City som denna lördag arrangerar Smaka på Ulricehamn.  Fina erbjudanden i butikerna och inte minst möjligheter till fantastiska smakupplevelser. 

Det finns flera möjligheter till boende för dig som vill stanna över natt. Kontakta gärna turistbyrån 0321 59 59 59

Avanmälan

Avanmälan görs via epost till anmalan@sportvagnstraffen.se Vid avanmälan före 20 augusti återbetalas startavgiften.

Preliminära Hålltider

9.00-11.00    Bilarna startar från Verktygsboden i Borås

10.30             Första bilarna anländer till Crea Diem Bokcafé i Od

11.30             Första bilarna gör omstart från Od

12.00             Utställningsområdet i Ulricehamn vid Ulricaparken öppnar

13.00             Första rallybilarna anländer Ulricehamn och Grodparken

                      sedan manöverprov och uppställning vid Ulricaparken

13.30             Sista bilarna lämnar Od

14.00             Presentation av klubbar och bilar vid scenen

14.30             Mazda Miata 30 år

15.15             Sista bilarna har kört i mål

15.00             Prideparaden

15.30             Presentation av klubbar och bilar vid scenen

16.00             Presentation av klubbar och bilar vid scenen

16.30             Prisutdelning

Vi hoppas på en trevlig dag tillsammans.

Välkommen!