Viktig information för dig som ska köra  rallyt!

Träffas, trivs och kör

Detta är lite av våra ledord. Det är många bilar som ska köra rallyt och många personer som ska träffas och trivas. Du som deltog 2019 kommer att känna igen dig men i år har vi valt en enklare form vid start och mål. Färre startande och mindre aktiviteter. Syftet är att ge alla en anledning att ta ut sin sportvagn och köra.

Vid starten, vi har gjort vårt bästa med att planera uppställning av bilarna men var beredd på att det kan bli lite kö. Det kommer att bli lite kö när ni ska hämta ut är starthandlingar och när ni ska hämta kaffe och fralla och kolla i butiken

Vi öppnar 8.30 (ny tid) och första start är 9.30

Vi startar bilarna med ca 45 sekunders mellanrum vilket gör att från första till sista bil tar det ca 1 tim . Starten sker inte i startnummer ordning. 

Nu håller vi alla tummar för att vädret ska bli bra.

Välkommen!

Slutinstruktion

Tack för att du anmält dig till att köra Sportvagnsträffen Rally 2023. Vi hoppas alla ska få en riktigt trevlig dag med sportvagnen i centrum. Vi vill skapa en märkes- och prestigelös mötesplats där entusiaster möts och trivs oavsett vilken sportvagn eller Gran Turismo man kör. Läs instruktionen nedan, uppdateringar och ändringar skickas ut samt läggs upp på

Startplats Verktygsboden Starten sker vid Verktygsboden Källbäcksrydsgatan 1, 507 42 Borås. För bilar som kommer från Borås kör Källbäckrydsgatan rakt fram förbi Verktygsboden och kör runt i rondellen vid Lages Motell och tillbaka till Verktygsboden. Följs sedan anvisningar från funktionärer. Incheckning ska göras och handlingar, roadbook och tävlingsformulär, samt nummerskylt ska vara uthämtade senast kl 10.00. Sekretariatet öppnar 8.30 och finns i tält vid ingången.

Verktygsboden bjuder på kaffe och fralla.

Före start

Hämta ut handlingar mellan kl 8.30-10.00 i sekretariatet i tält vid ingången till butiken, Roadbook, startkort och nummerskylt. Läs igenom regler  och instruktioner som finns i Roadbook, Montera nummerskylt på bilen. Fyll i startnr  på tävlingsformuläret.

Tävling regler

I år har vi en helt ny typ av tävling. Det gäller att under hela rallyt ha uppsikt på detaljer, från start till mål. Tävlingen går ut på att identifiera bilder som du tror visar detaljer av något som finns under rallyvägen eller vid start och mål. Tävlingsformulär samt svar på skiljefråga lämnas in vid mål

Första start sker kl 9.30 Start sker inte i startnummer ordning. Följ funktionärernas instruktioner. Banan är ca 160 km på belagda vägar och följ anvisningarna i Roadbook för att ta dig runt rallyslingan. Respektera gällande trafikregler, kör med omdöme och hänsyn. Njut av härliga sportvagnsvägar

 

Fika – Lunchstopp

Fika och lunch är i Od hos Crea Diem bokcafé. Det kommer att bli något trångt vid uppställning av bilarna så vi ber dig följa funktionärernas instruktioner och ha överseende med ev problem vid ut och infart. Trångt men trevligt!

Det finns möjlighet att köpa fika och enklare mat som paj. Medhavd picnic är också ett alternativ

 

Crea Diem Bokcafé & Utställningslokaler

Missa inte att gå in på Bokcaféet och ta del av det unika utbudet av böcker, se utställningar i intilliggande Stugor som Ryggåsstugan och Utställningslokalen intill. Ods Medeltida kyrka, en mycket vacker kyrka och kulturoas, har också öppet för besök.

Övrigt

Toaletter finns i Sockengården, i entrén och en trappa ned. Toalett finns även vid kyrkans parkering.

 

För att bilar inte ska vara i mål i Ulricehamn före kl 13.00 får ingen bil göra omstart före ca kl 11.30 Följ funktionärernas instruktioner

 

Målgång Ulricehamn

Infart mot centrum sker söderifrån på v 157 följ pilar och kör ned till målområdet  Ställ upp bilen på anvisad plats. Gå till sekretariatet svara på ”skiljefråga” och lämna in tävlingsformuläret med bildfrågorna

 

Målområdet

Restaurang Bryggan finns alldeles i närheten med såväl mat som fika. I Centrum pågår Smaka på Ulricehamn med massor av aktiviteter.

Prisutdelning och utlottning

Prisutdelning och utlottning av produkter från Verktygsboden. Prisutdelning vid  ca 15.30

 

Avbruten tävling

Måste du av någon anledning bryta tävlingen ring 070 3191202

Rallyt körs på allmänna vägar och gällande trafikregler måste följas. Kör med omdöme och njut av din sportvagn på härliga vägar.

Regler

Mer detaljerade regler finns här

Ulricehamn

Vi samarbetar med Turistbyrån i Ulricehamn och Ulricehamn City som denna lördag arrangerar Smaka på Ulricehamn.  Fina erbjudanden i butikerna och inte minst möjligheter till fantastiska smakupplevelser. 

Det finns flera möjligheter till boende för dig som vill stanna över natt. Kontakta gärna turistbyrån 0321 59 59 59

Avanmälan

Avanmälan görs via epost till anmalan@sportvagnstraffen.se Vid avanmälan före 20 augusti återbetalas startavgiften.

Preliminära Hålltider

9.00-11.00    Bilarna startar från Verktygsboden i Borås

10.30             Första bilarna anländer till Crea Diem Bokcafé i Od

11.30             Första bilarna gör omstart från Od

13.00             Första rallybilarna anländer Ulricehamn för uppställning i Ulricaparken

13.30             Sista bilarna lämnar Od

15.00             Sista bilarna har kört i mål

15.30             Prisutdelning

Vi hoppas på en trevlig dag tillsammans.

Välkommen!